Не хочете платити за тепло величезні суми - платіть за те, що насправді отримуєте. Допомогти у цьому можуть індивідуальні прилади обліку тепла. Особливо ті, які ще й надають можливість регулювати, скільки тепла подавати в оселю. Як встановити тепловий лічильник, навіть не сплачуючи усю вартість його одразу, рівнянам розповідали на спеціальному семінарі.

Нові розцінки на теплопостачання поставили рівнян перед вибором: платити значні суми або ж шукати методи економії. Один з них презентували на спеціальному семінарі для теплопостачаючих підприємств, ОСББ та ЖБК. Організатори наголошують менше платити за теплопостачання можна, маючи прилад обліку тепла з можливістю регулювання рівня його споживання.

Застосування теплових лічильників з можливістю регулювання, дозволяє зменшити у два чи навіть більше разів суми за теплопостачання. Інше питання: вартість такої системи. А вона чимала - в середньому близько 80-100 тисяч гривень разом з монтажем та проектною документацією. Тому можливість розтермінування цього платежу буде вигідна, кажуть у департаменті.

Загалом на Рівне нщині засоби обліку впроваджені у майже у третині житлових будинків. Та не скрізь є можливість регулювання. А саме вона дає більшу можливість економити.

Подібні програми кредитування діятимуть на території всієї України. Рівне нщина стала другою областю, де їх презентували загалу. Головне, наголошують організатори семінару, дати людям можливість економити, а от чи скористаються вони нею - питання інше.