Читати - модно. Це ще раз доводить Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України – 2015». Сьогодні у Рівному за таке високе звання змагалися учні 6-7 класів з усієї області. На обласний конкурс потрапили переможці районних етапів. У такий спосіб організатори прагнуть популяризувати книгу серед підростаючого покоління.

Іванка Рудь зі Здолбунова вже вдруге змагатиметься за звання найкращого читача. Каже минулого року вона не потрапила до обласного етапу конкурсу, та це не завадило ще більше полюбити книгу. Тому нині сподівається вибороти перемогу.

Семикласник з Дубно Владислав Малько, пригадує полюбив читати книги після знайомства із творчістю Всеволода Нестайка. Тепер він також серед фіналістів.

На розсуд журі учасники презентують захоплюючу розповідь про свою улюблену книгу. Діти демонструють не лише знання книги, а й свої творчі здібності - артистизм, літературний талант, та рівень ерудиції. Подеколи дивують і дорослих.

Організатори кажуть, конкурс розкриває дітей по - новому, і дає поштовх читати ще більше цікавих книжок.

В результаті конкурсу журі визначило двох переможців. Це учень 6 класу - Вадим Протуренко з Дубенського району, та семикласниця Іванна Єлинець із Сарненщини.