Для цих культур відвели 70 тисяч гектарів.

Про це повідомив перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Володимир Самсонюк. За його словами, ярий ячмінь ростиме на понад сорока тисячах гектарах, овес – на двадцяти, а пшениця та горох – на семи та одній тисячах гектарів відповідно.

Тим часом, місцеві сільгоспвиробники продовжують сіяти цукрові буряки. Цьогоріч його посівна площа в Рівне нській області складе понад 11 тисяч гектарів.

«Дощі та заморозки трохи зіпсували плани місцевим аграріям. Але нічого, думаємо, впораємося, - розповів Володимир Самсонюк. - Вже почали сіяти пізні культури, для цього зараз достатньо вологи. Також для завершення посіву у повній мірі забезпечені матеріально-технічних ресурсів».

Посадовець розповів, що цьогоріч під кукурудзу на зерно відвели майже 60 тисяч гектарів площі, для соняшника – 2 тисячі гектарів, сою – 65 тисяч гектарів. Для завершення посіву підготовлено 7 тисяч тонн високорепродукційного насіння, закуплено 16 тисяч тонн міндобрив та 648 тонн засобів захисту рослин, повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.