У 70 % надзвичайних подій з транспортними засоби ремені безпеки рятують життя людей. Це підрахували інспектори дорожнього руху. Сьогодні вони нагадували рівненським водіям - чому варто використовувати ремінь безпеки під час руху автомобіля . Як проходять профілактичні бесіди працівників ДАІ з кермувальниками зафіксували наші телекамери.

Рівне нські інспектори дорожнього руху виїхали на профілактичний рейд: водіїв які забули сьогодні про ремінь безпеки штрафувати не будуть, лише попередять з метою профілактики.

Експерти підрахували , ремінь безпеки у більшості аварій може врятувати життя і водію, і пасажирам. Паски безпеки найбільш дієві при аваріях з перевертаннями, лобовими зіткненнями, і при дтп на невеликих швидкостях.

Більшість водіїв розповіли, що користуються ременями безпеки на великих швидкостях, а це зазвичай на трасах. Ті хто за кермом не перший рік, точно знають через що, зазвичай, трапляються дтп.

За останній місяць в області спостерігається зростання кількості аварій, тому в ДАІ взялися у посиленому режимі впливати на невтішну дорожню ситуацію. Окрім виявлення порушників правил дорожнього руху, інспектори даі у роздрукованому вигляді показують водіям, чому варто використовувати важливий автомобільний атрибут - ремінь безпеки і наголошують шанс на життя є у кожного тому не варто його ігнорувати.