Аби дізнатися, в яких умовах живуть демобілізовані та їхні родини, а також визначити їх потреби, соціальні працівники Рівненщини вже відвідали 150 сімей учасників АТО. Цю роботу виконують у рамках діяльності обласного штабу з питань координації роботи із забезпечення соціальної адаптації демобілізованих осіб.

Так, 73 родини учасників АТО виховують півтори сотні дітей. Також з'ясовано, що 39 відсотків від обстежених родин хочуть працевлаштуватися, 25 - призначення соціальних виплат. 13 відсотків сімей потребують покращення житлово-побутових умов.

Окрім того, в телефонному режимі опитали 210 родин демобілізованих.

Всього фахівці надали соціальних послуг для 172 родин демобілізованих. Так, у 86 випадках - це психологічна допомога, 67 послуг дорослим та 19 дітям. Одна багатодітна сім'я, в якій виховується троє дітей, перебуває під соціальним супроводом Рівне нського районного центру соціальних служб. Їй, зокрема, надано 15 соціальних послуг.

«Допомога демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в АТО, їхнім родинам – один із пріоритетів роботи, визначений як на державному, так і на обласному рівнях. Завдань дуже багато. Тож їх вирішення вимагає оперативності. Наше завдання – зробити усе від нас залежне, аби демобілізовані бійці відчували нашу турботу», - зазначив заступник голови ОДА Олександр Савчук.

Нагадаємо, з метою напрацювання чітких механізмів у напрямку допомоги військовослужбовцям, які брали участь в АТО, та їхнім сім’ям на Рівне нщині створений оперативний штаб. Серед пріоритетів діяльності штабу – всебічна допомога демобілізованим – медична, соціальна, психологічна та правова.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА