Цього разу через громадські слухання. Нагадаємо, вже декілька років громада міста вимагає від власників приміщення облаштувати тут кімнату-музей, не продавати алкогольні напої, не влаштовувати гучних дискотек . А на місці загибелі сотень українських патріотів та встановити меморіальну дошку з хрестом і тризубом в пам'ять про закатованих тут.

Цього разу зібратись на громадські слухання активісти вирішили у залі засідань Рівне ради. Та й самих активістів побільшало. Усього на засіданні зареєструвалось понад 60 учасників. Питання ж бо винесені на розгляд надзвичайно актуальні для громади Рівного.

Громадськість міста обурив той факт, що на місці загибелі сотень українських патріотів зараз грають в більярд, співають караоке та танцюють під дискотечну музику.

Підготували громадські активісти навіть звернення до керівництва області і міста. Хочуть, аби чиновники якось вплинули на власників приміщення.

Таке звернення до керівництва учасники засідання підтримали. Проте з поправкою звернутись лише до міського голови. Мовляв, очільник облдержадміністрації на ситуацію в місті впливає менше, ніж Володимир Хомко. Нагадаємо, також обурив громаду і той факт, що атрибути меморіальної дошки, а саме хрест і тризуб, дивним чином зникли після її встановлення. Те, що питання не просте, погоджуються й історики. Кажуть, приміщення в'язниці не складається з однієї будівлі, а з кількох. Тому відповідь на питання, де має висіти меморіальна дошка є очевидною.

В результаті обговорення слово надають власникам приміщення. Один з них пропонує побудувати обеліск закатованим героям у дворі між супермаркетом та будинком на вулиці Соборній.

На запитання чому меморіальна дошка досі висить без хреста і тризуба Руслан Шевчик повідомив, що готовий ці елементи пам'ятного знаку повісити вже на обеліск.

А от виступ іншого співвласника приміщення став справжньою несподіванкою. Він звинуватив інших співвласників у намаганні знищити конкурента.

Фаді Кхатер запевняє - і розміщення обеліску, і маніпуляції з меморіальною дошкою робляться спеціально, аби нашкодити його бізнесу. В той же час він пропонує свою ідею для розміщення пам'ятного знаку. Поряд з пам'ятником Климу Савуру створити цілий меморіал закатованим героям і повісити меморіальну дошку. Розробив навіть Фаді Кхатер і його проект. Має і власну версію, чому зараз меморіальну дошку хочуть кудись посунути.

В результаті голосування більшість представників громади вирішила, що проект розміщення саме меморіального комплексу поблизу пам'ятника Климу Савуру є найкращим варіантом для міста. Тому саме такий варіант і винесуть на розгляд сесії Рівне ради.