Вдале географічне розташування, значний виробничий потенціал, міжнародне визнання, висококваліфіковані фахівці, незадіяні потужності. Ці та інші інвестиційні переваги представили під час Міжнародного трейд-клубу, котрий розпочався вчора, 23 квітня.

Так, на інвестиційний форум прибули п’ятнадцять представників Торгово-економічних місій у складі Посольств країн світу – дипломати із Аргентини, Азейбарджану, Бельгії, В’єтнаму, Естонії, Канади, Китаю, Литви, Німеччини, Польщі, Румунії.

«Незважаючи на складну ситуацію в державі, на Рівне нщині зростають економічні показники. Окрім того, збільшуються надходження до бюджету області, - розповів перший заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Леонід Біляк. - За І квартал надходження зросли у півтора рази в порівнянні за аналогічний період минулого року. Також Рівне нщина – одна із перших підготувала стратегію економічного розвитку, яка створена за європейськими методиками. На її основі розробляються програми розвитку в перспективі. Усі ці переваги свідчать про те, що на Рівне нщині сприятливий клімат для залучення інвестицій та розширення міжнародних ділових відносин».

Також делегатам міжнародних місій розповіли про вигідні умови вкладення іноземних коштів у сільське господарство та ІТ технології.

Після завершення офіційної частини форуму відбулися двосторонні зустрічі близько сотні підприємців із іноземними дипломатами. Місцеві бізнесмени мали змогу представити свої проекти для можливих капіталовкладень.

За словами радника голови ОДА Олексія Муляренка, на Рівне нщині у рамках трейд-клубу працюють п’ятнадцять представників посольств. «Це люди, які передадуть інформацію про область у свої країни. Тож наша основна мета – сформувати позитивні враження про інвестиційний клімат в регіоні», - зазначив Олексій Муляренко. - Свої можливості також презентувала й місцева агенція із залучення інвестицій. Ще на інвестиційний форум прибули консалтингові компанії, які допомагають вийти українським бізнесменам на європейські ринки».

Іноземні дипломати перебуватимуть на Рівне нщині упродовж двох днів. Вже завтра вони матимуть змогу ознайомитися із умовами ведення бізнесу в області, для цього відвідають інвестиційні проекти регіону.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.

pic

pic

pic