Уродженець Кореччини Ігор Гордійчук - полковник Збройних сил України, офіцер Головного командного центру Генерального штабу, Герой України - отримав тяжке поранення під час оборони Савур-могили 29 серпня. З тяжкою черепно-мозковою травмою потрапив до госпіталя. 60 днів тривала боротьба за життя. Журналісти ((http://rivne1.tv/)(Rivne1.tv)) поцікавились у матері Героя АТО про його стан здоров'я на цей час.

За словами мами Героя Софії Родіонівни, зараз Ігор не може ходити, він в інвалідній колясці. Близько 2 місяців лікується у Вашингтоні (США). Разом з ним весь час перебуває дружина. Але це лише початок, адже повний курс реабілітації триватиме близько року. На разі сім'я не потребує фінансової допомоги - частину коштів надала держава, є надходження від спонсорів. В Америці налагодили зв'язки з українцями діаспори, які також допомагають бійцю АТО.

На запитання, чи потрібна ще якась допомога, Софія Родіонівна запевняє - поки що коштів вистачає і сім'я власними силами знаходить джерела надходжень. Тим більше, вони розуміють, що є й інші бійці, яким теж потрібна допомога, навіть більша, ніж Ігорю.

А поки що сім'я Героя надіється на швидше одужання бійця. Та й сам Ігор не падає духом і дуже хоче якомога швидше стати на ноги.

Нагадаємо, за мужність та звитягу в боях за Савур-могилу Президент України Петро Порошенко вручив бійцю у госпіталі Золоту Зірку Героя України та ордени Богдана Хмельницького II та III ступенів.

pic