Прокуратурою Рівненської області забезпечено участь у судовому розгляді обвинувального акта із укладеною угодою про визнання винуватості стосовно мешканця Рівненщини, який вчинив кримінальне правопорушення, що передбачене ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення особи через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів) КК України.

Встановлено, що 48-річний житель Сарненського району допоміг незаконно в обхід встановлених пунктів пропуску перетнути державний кордон України у напрямку Республіки Білорусь своєму знайомому, за що отримав винагороду.

Обоє правопорушників були затримані працівниками прикордонної служби у січні 2015 року. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводили слідчі СВ УСБУ в області.

— Обвинувальний акт скеровано до Дубровицького районного суду, який 14.04.2015 затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між обвинуваченим та прокурором під час судового розгляду, та призначив останньому покарання — 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна на праві власності, – повідомив старший прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, державної митної служби та державної прикордонної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури області Андрій Безпалов.

Вирок суду ще не вступив у законну силу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області