Україна має можливість розвивати економічний потенціал у співпраці з Польщею. Таку зацікавленість виявила майже сотня рівненських бізнесменів, які приєдналися до міжнародного економічного форуму "Українсько-польський бізнес-день". Учасники дізнались, як правильно вийти на міжнародний рівень співпраці, і що може стати на заваді.

Рівне вже кілька років співпрацює з польським містом Люблін. Відтак українсько-польський бізнес-день зібрав і партнерів, і новачків у бізнесовій сфері. Організатори кажуть, форум дає можливість налагодити бізнес-контакти, аби підприємства розвивалися та виходили на міжнародний рівень.

Міжнародна співпраця одночасно вирішує проблеми і української, і польської сторони. Адже українці шукають нові ринки збуту та робочі місця, в той час як поляки потребують якісної та доступної продукції, і дешевої робочої сили.

Рівне нські бізнесмени кажуть, нині готові виходити на Європейські ринки. Але необхідно мати хороші контакти та досконало знати міжнародне трудове законодавство.

Однак найбільшою проблемою для вільного ведення бізнесу нині для обох сторін є кордон та візовий режим. Цю проблему бізнес-спільнота напряму обговорила з генеральним консулом Польщі у Луцьку Беатою Бживчи.

Консул запевнила, про візові проблеми керівництво у Варшаві знає, і усіляко намагаються їх вирішити, зокрема збільшують кількість працівників у Консульствах. Адже у співпраці із сусідами Польща зацікавлена.