Тепер їм доведеться припинити надання таких послуг. Адже місто визначилось із підприємством, яке це робитиме. Документи на конкурс надало два підприємства, але через відсутність договору на злиття стічних вод, здолбунівське комунальне підприємство зняли з конкурсу. Тож, лишилось, одне рівне - рівненське КАТП 1728. І попри сумніви у прозорості самої процедури конкурсу, є у цьому і плюси - пільги на послугу для містян.

Про підготовку та проведення конкурсу визначення виконавців послуг з вивезення рідких побутових відходів на території Рівного міська рада заявила ще у вересні минулоріч. Відтоді знайшлося аж два охочих підприємства, які подали свої документи - рівненське - "КАТП-1728" і комунальне підприємство міста Здолбунів. Але останнє не мало укладеного договору на злиття стічних вод із "Рівне облводоканалом", то ж його зняли з конкурсу. Відтак, "КАТП-1728" тепер і чиститиме септики, права після сесії Рівне ради.

Очевидно, це ще один крок до вирішення проблеми у місті - вивезення відходів кому і куди заманеться. Тепер же цим займатиметься одне підприємство, яке відповідає усім критеріям.

Члени бюджетної комісії затвердили результати конкурсу та одноголосно прийняли дане рішення.

Тепер же приватним фірмам, які мають асенізатори, доведеться припинити свою діяльність. Протягом року тільки комунальне підприємство вивозитиме рідкі відходи, при цьому обіцяє пільги споживачам, які мають право на меншу оплату інших комунальних послуг.