Працювати за гроші чи за ідею? Що б обрали Ви? А ось медична сестра, яка працює в одній із лікарень міста, написала на адресу ((http://www.rivne1.tv/)(Rivne1.tv)) про особливості своєї роботи. До чого слід готуватись фізично та психологічно працівникам медичної сфери?

"Я молодий фахівець в медицині - працюю трошки більше 4-ох років. По професії-фельдшер, але працюю палатною медичною сестрою - позмінно, тобто доба через 3-4 дні. Своєю роботою дуже задоволена, хоча недоліки є завжди, (наприклад – не висока заробітна плата), сподіваюсь, що в майбутньому ми будемо почуті.

Кожен раз я взнаю щось нове, стараюся освоїти глибше. Працюю та навчаюсь одночасно - це професія, яка потребує постійного удосконалення наших вмінь та можливостей!

Лікарі завжди теж підтримують молодший персонал - підказують, вчать.

Робочий ранок – вчасно прийти на роботу, а о восьмій годині бути вже на робочому місці. Ведення робочих бумаг, оформлення хворих, відповідати на дзвінки, доглядати за хворими, виконувати маніпуляції - ось і є моя робота! Невідкладна допомога може знадобитися в будь який момент і ти повинен бути готовим до екстреної ситуації в лічені секунди, професійно надати допомогу і зорієнтуватися в цю же секунду на подальші дії.

Кожного разу різні ситуації - різні люди, тож в тій чи іншій ситуації маєш діяти розумно, обдумано, стримано, ввічливо і головне - відповідально.

Завжди треба пам'ятати, що в твоїх руках життя людини! Обережність, акуратність – важливий фактор, оскільки люди звертають увагу на найменші деталі!

Будучи на зміні можна побачити та почути всього, що до цього навіть не уявляв, як таке може бути? Найменші деталі – ось що ми помічаємо! Наші очі, наші вуха - бачать та чують все. Ми допомагаємо людям повірити в те, що життя може бути повноцінним після видужання, головне - це віра. Ми підтримуємо людей морально. Після тяжкої та виснажливої хвороби людина втрачає сенс життя - друзі та рідні відвертаються, не мають часу відвідати, чи банально просто - подзвонити, ми в свою чергу стараємося не залишати без уваги таких хворих. Ми підбадьорюємо, підтримуємо їх в цю нелегку для них хвилину, яка може тривати місяцями. І з часом помічаємо, як людина міняється просто на очах, хвороба - відступає, думки людини міняються і їй просто хочеться жити - це нас радує, а в очах ми бачимо велике дякую!

Персонал в нас дружній! Лікарі, медсестри, молодші медсестри. Всі ми разом – сильні! Допомагаємо, підтримуємо одне одного, оскільки це теж важливо. Ми всі цінуємо і розуміємо важливість своєї професії!

Хвороба відступає, коли людина докладає максимум зусиль, виконання лікарських призначень - невід'ємна частина. Віра і надія на краще нехай не згасає в серці цих людей - ми допомагаємо боротися з недугами разом!"