У Рівному біля пам’ятного знаку «Жертвам аварії на ЧАЕС» відбувся мітинг-реквієм до 29-ї річниці Чорнобильської трагедії.

Вшанувати пам'ять тих, чиї життя забрала ця катастрофа, прийшли чиновники, духовенство, рятувальники, ліквідатори та громадськість.

Молебень за померлими біля ікони «Чорнобильський Спас» відслужив благочинний протоієрей Свято-Покровського собору Сергій Лучанін. Хвилиною мовчання присутні віддали шану загиблим під час ліквідації аварії. Рівняни принесли вінки та багато живих квітів.

«Чорнобиль – це не лише велика трагедія, а й символ мужності багатьох наших земляків, - зазначив благочинний Сергій Лучанін. - Чорнобильська катастрофа завдяки самопожертві ліквідаторів, їх боротьбі з «невидимим ворогом», стала символом жертовності в ім'я Батьківщини та наступних поколінь. Героїзм ліквідаторів став прикладом для наших теперішніх героїв, які зараз боронять країну від ворога».

Президент французької асоціації «Друзі Рівне нської області» Ніколь Каденель теж прийшла вшанувати пам'ять чорнобильців. «Ось уже 29 років, як відбулася ця жахлива катастрофа. В цей день я сумую разом з вами. Хотіла б висловити симпатію і любов, яку я відчуваю до українців та передати від французьких сімей повагу та співчуття», - відзначила Ніколь Каденель.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.

pic

pic

pic