Увечері 28 квітня ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції залишалася напруженою. З 18.00 до опівночі незаконні збройні формування 29 разів обстріляли позиції наших військ вздовж лінії розмежування. При цьому злочинці два рази відкривали вогонь по населених пунктах Чермалик і Щастя.

О 18.00 поблизу Авдіївки ворог знову провів обстріл наших позицій із “Градів”.

Поблизу Чермалика незаконні збройні формування провели хаотичний обстріл наших позицій з лівого берегу річки Кальміус зі станкових протитанкових гранатометів та 82-міліметрових мінометів.

При цьому декілька пострілів влучили в житловий квартал Чермалика. В результаті обстрілу у дворі свого будинку загинув місцевий мешканець.

З 18.30 до 20.00 противник зі 120-міліметрового міномету, автоматичного гранатомету та снайперської зброї відкривав вогонь по Луганській тепловій електростанції у місті Щастя.

Також на Донеччині злочинці обстрілювали позиції українських військ із мінометів калібру 120 міліметрів в районі населених пунктів Авдіївка, Опитне, Ленінське, Піски, Артемово, Чермалик. Неподалік Артемово ворог декілька разів вистрілив по нашому опорному пункту із танку.

На Луганщині злочинці найбільш інтенсивно - із мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї - обстрілювали Щастя і Кримське. В районі Сокільників відбулося бойове зіткнення, в ході якого обидві сторони застосували стрілецьку зброю і автоматичні гранатомети. Нападників було зупинено і відкинуто від наших позицій. Крім того, у зазначений період підрозділи Збройних Сил України зафіксували у небі Донеччини і Луганщини прольоти 15 безпілотників противника.

Про це повідомляє прес-центр АТО