Колегія управління освіти і науки Рівненської ОДА підтримала реорганізацію Олександрійської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Такі кроки, на думку освітян області, дозволять розвантажити загальноосвітню школу в с. Олександрія, що в свою чергу скасує там двозмінне навчання для школярів. А реорганізований навчальний заклад зможе навчати не лише дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а й учнів з переселених територій та інших дітей.

Отже, за словами начальника управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорія Таргонського, діти, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та у Обласному центрі соціально-психологічної реабілітації, а також діти, які проживають у селах, що знаходяться на відстані більш ніж 3 км від Олександрійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Рівне нського району, до якої не організовано підвіз учнів, можуть зараховуватися на навчання до реорганізованого закладу.

Остаточне рішення про реорганізацію навчального закладу вирішуватиметься на засіданні сесії облради.

Довідково: У липні 2004 року в с. Олександрія Рівне нського району Рівне нської області було розпочато будівництво школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом реконструкції двох недіючих оздоровчих таборів. На площі 19,8 га розмістилися загальноосвітня школа, два спальних корпуси по 50 місць кожен, клуб-їдальня, спортивний зал, лікувально-профілактичний корпус, житловий 8-квартирний будинок для дитячих будинків сімейного типу, господарські приміщення різного призначення. На сьогодні в школі-інтернаті перебуває 11 вихованців.

Про це повідомили у прес-службі управління освіти і науки Рівне нської ОДА.