6 травня о 14.00 год. у відділі мистецтв відбудеться презентація персональної виставки картин з пуху майстра народного мистецтва Ольги Осейчук.

Виставка присвячується вшануванню пам’яті Володимира Великого — видатного державного та політичного діяча, князя Київського, творця середньовічної європейської держави Руси-України, та у зв’язку з 1000-річницею його упокоєння, що виповнюється у 2015 році.

Ольга Григорівна Осейчук родом із села Мокре Дубенського району, що на Рівне нщині . Народилась і виховувалась у духовно благодатній сім’ї. Вона - випускниця Мокренської, Мирогощанської шкіл, бібліотечного відділення Дубенського культосвітнього технікуму, філологічного факультету Рівне нського державного педагогічного інституту, ветеран педагогічної праці. У 1985 році була нагороджена медаллю А. С. Макаренка за заслуги в галузі освіти та педагогічної науки України, лауреат літературно-мистецької премії імені Аверіна Коломийця за значний внесок у мистецьке відродження українського духу. Учителювала, працювала інспектором Березнівського відділу освіти, із 2001 року викладає в Західноукраїнському коледжі «Полісся».

У вільний від роботи час Ольга Григорівна пише тополиним пухом на оксамиті. Її роботам притаманний тонкий ліризм, філософська заглибленість, висока духовність Милують око «Мамин квітник», «Жасмин», «Повибігали мальви до воріт», «Коні прагнули волі», «Батьківська пречиста хата», «Храм Руси-України», «Богданова церква» та багато інших. «Усі мої картини улюблені, але найкращої я ще не написала», — запевняє художниця.

Ольга Григорівна — учасниця багатьох художніх виставок. Її талант відомий не тільки на теренах нашого краю, але й у багатьох регіонах України (Березне, Костопіль, Київ, Рівне , Дубно, Корець, Новоград-Волинський, Володимир-Волинський, Сарни, меморіальний музей Лесі Українки в селі Колодяжне) та за її межами. Роботи майстрині знаходяться в приватних колекціях поціновувачів її таланту в Німеччині, Польщі, США, Англії.