Тут з'явився новий реанімобіль. Таких машин, кажуть фахівці, одиниці в Україні. Але не машинами, а людьми пишаються в управлінні. Сьогодні там підбили підсумки роботи за 2009 рік. На таке дійство навіть гість з Міністерства надзвичайних ситуацій приїхав. Про здобутки та плани на майбутнє рятувальників Рівненщини розкаже Ігор Шумик.

Головний біль рівненських рятувальників - вогонь. Його гасили впродовж року як могли, каже керівництво. На пожежі, бійці МНС виїжджали понад тисячу разів. Врятованих не рахують, а от 60 смертей могло б і не бути, якби люди були обережнішими. Найбільше жителів Рівне нщини загинуло в нещасних випадках, аж 522 людини. Мали клопіт і піротехніки.

Тверду четвірку роботі рівненських рятувальників поставили і в столиці. Заїжджий заступник начальника міністерства надзвичайних ситуацій України, також похвалив за роботу. Каже попри кризовий рік МНС вчасно і зарплати виплачувало і не забувало нову техніку купувати в регіони.

І хоч гелікоптери Рівне нщині не дісталися, зате рятувальник в захваті від нової швидкої. Реанімобіль оснащений усім необхідним устаткуванням, тому врятованих життів буде ще більше.

І ніби все й добре, але мрії про 50-ти метрову пожежну драбину не полишають. І хоч її вартість щороку зростає, але все таки розраховують чи на спонсора чи на міністерство.