З першого погляду заварні тістечка - це вищий пілотаж :) А насправді нічого складного у приготуванні та випіканні заварного тіста немає. Тут, як і в багатьох рецептах, головне чітко дотримуватися порад і рекомендацій. І все вийде!



pic

На 35 еклерів необхідно:

200 г борошна 5 великих яєць 180 г вершкового масла 360 г води (1,5 склянки) Замість води можна взяти суміш молока з водою у пропорції 50:50. Потрібно просіяти борошно в окрему миску. У каструльці довести до кипіння воду з маслом (масло повинно повністю розчинитися, аби не було жодних грудочок), зняти з вогню і всипати одразу все борошно. Енергійно вимішувати ложкою, щоб сформувалася грудка тіста і не було грудочок. Тісто виходить м'яке, маслянисте і легко відстає від стінок каструльки.



pic



pic



pic



pic

Залишаємо тісто охолонути приблизно на 10 хв. Воно не повинно бути гаряче, лише тепле, тому що ми будемо вводити яйця і треба, щоб вони не згорнулися.

Вводимо яйця по одному, не всі разом! Після введення кожного яйця, енергійно вимішуємо тісто до однорідності.

Готове тісто гладке та еластичне, не густе і не рідке.



pic

Духовку попередньо варто розігріти до температури 220 градусів.

Сформувати еклери правильної форми можна за допомогою кондитерського мішка. А можна просто викласти тісто столовою ложкою на деко, вистелене пергаментним папером.



pic



pic

Випікаємо тістечка 10 хвилин при температурі 220 градусів, потім зменшуємо температуру до 200 і випікаємо ще 25 хвилин. Духовку не відкриваємо!

Випікаємо тістечка до коричневої скоринки.

Якщо витягнути еклери швидше, вони погано пропечуться і опадуть.

Коригуйте час випічки, залежно від форми і величини Ваших тістечок.

Готові тістечка сухі, ароматні, з твердою скоринкою.



pic



pic



pic



pic