Стільки охочих претендує на вакансію в міському центрі зайнятості. Такі невтішні дані розповіли школярам, які завітали на традиційний ярмарок професій. Учні дізналися, які спеціальності нині користуються попитом, а які взагалі не варто обирати. Ринок праці Рівного проаналізувала й Анна Яцук.

Нині на ринку праці, як і раніше в найбільшому попиті є робітники, а це слюсарі, швачки, водії, трактористи, а також працівники на будівництво та інженери. Для таких людей робота знайдеться завжди, запевняють у центрі зайнятості. А от з іншими вакансіями, доволі скрутно.

Учнів дев'ятих та десятих класів, які завітали на ярмарок, перспектива вчитися на звичайних працівників не дуже зацікавила. Більшість випускників хочуть стати людьми з великої літери та сидіти у зручних офісах.

Ольга Сульжук може себе реалізувати у технікумі технології та дизайну. Його представники запевнили, пошиття одягу завжди буде користуватися популярністю. Пишаються своїми випускниками і інші навчальні заклади міста.

Обрання майбутньої професії - особиста справа кожного учня. Керівництво центру зайнятості лише радить їм орієнтуватися на місцевий ринок праці, а не ганятися за модними, але водночас непотрібними професіями.