Стільки часу пройшло відтоді, як Рівненщину покинув Георгій Косміаді — відомий художник і педагог. Але тепер, його творчість знову в Рівному. В обласній бібліотеці презентували книгу про життя митця. У ній понад 6 сотень сторінок. Всюди фотографії та малюнки діяча. З надбаннями творчості Косміаді знайомився Ігор Шумик.

ЇЇ батьківщина Україна, але живе ця жінка в Німеччині. Тричі на рік навідується в рідне Рівне . Нині місія у Надії Косміаді найвідповідальніша, презентує книжку про свого батька. Саме донька художника надала усі необхідні матеріали авторам книги „Георгій Косміаді: життя і творчість у документах”. Живучи у Рівному митець як міг передавав своє вміння писати картини і кожна дитина у нього була талановитою.

Книжка у двох томах, понад 600 сторінок. Тут фотографії Георгія Косміаді перед мольбертом, а також документи з життя. Понад 20 років Георгій Косміаді мешкав у Рівному. Але перед загрозою смерті виїхав у Німеччину.

Разом з документами для книги, донька художника привезла в Рівне і його картини. Написані вони, ще півстоліття тому. На них і пейзажі Рівного і урбаністична Німеччина. Усе те що напрацював Георгію Косміаді за життя. Для дослідників Рівне нщини книга безцінна, кажуть автори. Адже тут не лише життя художника, а й багато невідомих сторінок історії Рівного.