Цими вихідними у Здолбунові пройшов обласний шаховий турнір доволі пристойного масштабу. З"їхалися гравці з 11-ти областей України. 50 дітей до 13ти років та понад 100 дорослих шахістів. Змагалися між собою як аматори так і майстри цієї гри.

Чи можна сказати що шаховий спорт в Рівне нській області не розвивається? Напевне, ні. Тим більше після обласного турніру, який цими вихідними пройшов у Здолбунові. Організували змагання Рівне нська обласна федерація шахів за сприяння Радикальної партії Олега Ляшка. Організатор турніру Володимир Ковальчук, каже що турнір присвячений пам'яті його батька, який був шахістом, ентузіастом і головою Здолбунівської районної федерації шахів.

Саме тому в одному залі зібралися і аматори і майстри спорту. До початку змагань вже зареєстрували 108 чоловік.

Організатори кажуть, що дуже важливо залучати до гри в шахи саме молодь. Один з молодиків - Володимир Корнійчук вже поїздив Україною і став кандидатом в майстри спорту.

Хлопець каже - любив шахи з дитинства, проте серйозний шанс грати отримав будучи студентом і додає, що рівень цього турніру високий.

Один з фаворитів турніру - Олександр Матвійчук. Він триразовий чемпіон області. В планах - представити Рівне нщину на всеукраїнському турнірі. Олександр Матвійчук також відзначив рівень організації та конкуренції саме на цьому змаганні.

На урочистому відкритті були присутні спеціальні гості, зокрема і народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий, як виявилось не просто завітав у рідне місто, а й привіз подарунок для одного з маленьких шахістів.

Нардеп переконує, що Радикальна партія всіляко підтримує рівненську федерацію шахів, і цей турнір не виняток. Після урочистого відкриття стартовий свисток і перший день шахових баталій розпочато. П'ять годин безперервної гри. Лідерів змагань визначено. Попереду другий день. Знову п'ять годин напружених ігор і нагородження переможців. Перемогу здобули лідери першого дня. Серед дітей кубок виборола Вікторія Швець. Дізналася про змагання по інтернету і приїхала з Хмельницького разом з мамою.

Дівчина розповідає, що грає в шахи 3 роки, але це не перша її перемога у змаганнях. Серед дорослих перемогу у турнірі здобув Олег Будніков. Він теж не рівнянин. Приїхав із Запоріжжя. Результатом задоволений.

Олег обіцяє приїхати і наступного року, каже такі турніри цікаві не лише ігровим азартом, а й новими знайомствами.

У Володимира вже є плани на наступний рік, каже, що хоче зробити у Здолбунові міжнародний турнір.

Турнір в Здолбунові вчергове підняв планку рівня організації масових шахових змагань і можливо наступного року Рівне нщина вже прийматиме кращих шахістів Європи.