З нагоди 70-ї річниці закінчення Другої світової війни працівники Дубровицького райвідділу міліції разом із його начальником Сергієм Родзіним завітали у гості до ветерана війни та органів внутрішніх справ Захара Павловича Годунка.

Захар Годунко хоч і вже тривалий час не бачить, але не втрачає оптимізму і із задоволенням ділиться спогадами про роки війни та служби в ОВС. Незважаючи на 87-річний вік, Захар Павлович пам’ятає кожного, із ким воював пліч-о-пліч на фронті, хто приймав його до лав правоохоронців, з ким випала честь працювати та переймати досвід.

Родом Захар Павлович із села Колки Дубровицького району. На його юний вік випала війна, яка не шкодувала нікого, руйнувала все на своєму шляху: людські долі, спогади, мрії, сподівання. А вже у січні 1945 року його призвали на військову службу. Коли прибули до вузлової станції Тетерів на Київщині, під час формування бійців по частинах, налетіли німці та почали бомбити все навколо.

— Мало хто залишився тоді живим, — згадує Захар Павлович. — Але вже звідти дійшов до Кенігсберга (Калініградська область), де служив зенітчиком-сапером. У серпні 1945 року із Свердловська мене відправили у Манджурію, де і отримав тяжке поранення ножем. Після лікування продовжив службу у Свердловській області, де охороняв військовополонених фашистів, що відбудовували та відновлювали села. Пізніше, із 1949 по 1951 рік, проходив службу у Грузії, звідти і демобілізувався. Повернувшись на Батьківщину, розпочав свою міліцейську кар’єру в органах внутрішніх справ із посади рядового і дослужився до начальника відділення.

За роки війни та служби в органах внутрішніх справ Захар Павлович Годунко має 27 відзнак (медалі за перемогу, за бездоганну службу в ОВС, орден III ступеня за мужність, медаль Президента – Захисника Вітчизни тощо).

— Хотілось би, щоб і нинішнє покоління міліціонерів пронесли через роки приємні спогади та відданість служінню своєму народу як і наш ветеран, — зазначив начальник Дубровицького РВ УМВС України в Рівне нській області Сергій Родзін. — Тому щиро вдячний усім ветеранам, і Захару Павловичу зокрема, за мир та майбутнє.

Сергій Родзін вручив Захару Павловичу Годунку грошову допомогу, а ветеран на взаєм побажав працівникам Дубровицького райвідділу міліції бути справжніми професіоналами, гідно виконувати всі покладені на міліцію обов'язки, бути терплячими та витривалими, з честю та гордістю носити звання правоохоронця, хоч зараз це і не легко.

Про це повідомили у Дубровицькому РВ УМВС України в Рівне нській області