Обходять сусідні села. А все через високу смертність мобілізованих. З початку року там померло вже 9 солдат. П’ятеро через зловживання алкоголем.

Нагадаємо, 6 травня зафіксована остання, 9 смерть солдата на полігоні. Чоловіку було 37 років. Сам родом з села Ясно гірка, Сарненського району. П’ятого травня чоловік лише прибув на навчання, за добу помер. Остаточна причина смерті ще невідома, попередньо серцево судинна недостатність.

У зв’язку з високою смертністю мобілізованих, міліціонери посилено працюють у селах поряд з полігоном, а саме Кустин, Забороль, Олександрія та Нова Любомирка. Шукають тих, хто займається самогоноварінням. Вже встановлено 25 осіб самогонщиків. Їх притягнуто до адміністративної відповідальності. Зокрема, чотири правопорушення було виявлено та припинено на території села Нова Любомирка. Також правоохоронці забороняють продавцям магазинів відпускати солдатам алкоголь. Але водночас наголошують, на рівненському полігоні знаходиться до шести тисяч мобілізованих.

Проконтролювати кожного не можливо. Тому звертаються до всіх жителів району, особливо тих, хто проживає неподалік полігону: якщо Ви володієте будь-якою інформацією щодо незаконного продажу алкогольних напоїв військовослужбовцям у приватних будниках, а також у торгових закладах, одразу звертайтесь до міліції за номерами телефонів: 0674952959, 26-48-92 або 102. Анонімність гарантовано!