Рік і два місяці обмеження волі присудив суд 21-річному парубку з Радивилівського району за погрозу вбивством.

Рік тому в чергову частину Радивилівського районного відділу міліції надійшло повідомлення від 43-річної Марії із с. Добривода, що її односелець погрожує їй та родині фізичною розправою.

Приїхавши на місце події, правоохоронці з'ясували, що 21-річний Микола, тримаючи в руках пневматичну гвинтівку, погрожував заявниці пострілом.

Марія розповіла, що того дня Микола з ними відпочивав. Однак, коли побачили, що парубок, випивши зайвого, почав ображати присутніх, попросили піти. Натомість хлопець повернувся знову і вимагав, щоб з ним грали у карти. Втім при черговій відмові він уже повернувся із гвинтівкою. Сприйнявши погрози вбивством за реальність, потерпіла і повідомила у міліцію.

Вже восени минулого року Микола свої дії в суді пояснював обуренням через те, що його стали проганяти із подвір’я, де він разом з іншими відпочивав та не хотіли з ним грати у карти. Образившись на це, він приніс гвинтівку, став нею клацати та перезаряджати, погрожуючи вистрілити, хоча насправді умислу позбавляти життя не мав.

Зваживши на всі обставини справи, Радивилівський районний суд визнав винним обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 1 статті 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України та на рік і два місяці обмежив його волю з триманням в кримінально-виконавчій установі відкритого типу. Проте, застосовуючи статтю 75 Кримінального кодексу України, звільнив від покарання з призначенням річного іспитового строку.

Зброю ж суд звелів знищити, а покараного ще зобов'язав відшкодувати потерпілій п'ять тисяч гривень моральної шкоди.

Про це повідомили у Радивилівському РВ УМВС України в Рівне нській області