Прокуратурою Рівненської області забезпечено участь у судовому розгляді обвинувального акта із укладеною угодою про визнання винуватості стосовно директора одного із дочірніх підприємств, який вчинив кримінальне правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 212-1 КК України (умисне ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування).

Встановлено, що керівник підприємства, яке спеціалізується на видобуванні та обробці базальтового каменю, знехтував вимогами законодавства України та умисно ухилився у період з 2013 по 2014 рік від сплати обов'язкового платежу до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування на загальну суму понад 1,5 млн грн.

У ході досудового розслідування, в якому процесуальне керівництво здійснювала прокуратура Рівне нської області, завдані державі збитки на вказану суму відшкодовано підозрюваним у повному обсязі.

Вироком Рівне нського міського суду від 06.05.2015 з урахуванням позиції державного обвинувача директору підприємства призначено покарання відповідно до санкції статті КК у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області