Для загарбників, як і раніше не існує жодних принципів і форматів домовленостей. Розпочинаючи з 18.00 години вчорашнього дня вони щонайбільше годину не стріляли по території, де люди не хочуть війни. Свою криваву і жорстоку справу бандформування робили з допомогою заборонених Мінськими домовленостями артилерії, мінометів, а також гранатометів, іншої наявної в них зброї.

На Донецькому напрямку найбільше злочинці стріляли по Піскам, використовуючи мало не весь арсенал своєї зброї. В районі Широкиного стріляли з мінометів великих калібрів.

На Артемівському напрямку прихильники так званого Руського миру масованим обстрілам з 152 мм артилерії піддали Дружбу. Хоча, що таке дружба, для них незрозуміло. З 120 мм мінометів та озброєння танку вели вогонь по Ленінському та Кірово.

З ночі і до ранку злочинці не припиняли обстріли Станиці Луганської. Біля Щастя працював снайпер. Звісно ж не залишили вони без уваги і мирні населені пункти двічі обстрілявши з зенітних установок та великокаліберних кулеметів населений пункт Опитне.

Безпілотні літальні апарати противника з’являлися у небі над Щастям, Орловським, Талаківкою, Чермаликом та іншими населеними пунктами.

На Півдні Донеччини відбулося перше випробування малої вогневої споруди, які у великій кількості планується встановлювати на бойових позиціях з метою посилення бойових можливостей учасників АТО в обороні.

Новий броньований об’єкт розроблений вітчизняними військовими науковцями і немає аналогів у світі. За сприянням представників місцевих органів самоврядування, на перетворення наукової думки у спеціальну металеву конструкцію пішло всього тиждень. За серійний же випуск споруд візьмуться регіональні промислові підприємства.

Про це повідомляє прес-центр АТО