З початку року працівниками слідчого управління фінансових розслідувань за матеріалами оперативних підрозділів відкрито 29 кримінальних проваджень, в тому числі 11 - про ухилення від сплати податків.

Зокрема, відкрито 6 проваджень за ст. 204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» та 4 - за ст. 199 КК України «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів». При цьому, вилучено підакцизних товарів на суму 975 тис. грн.

Викрито 2 факти незаконного заявлення до відшкодування з бюджету ПДВ на суму майже 4 млн. грн. та незаконне повернення з бюджету 384 тис. грн. ПДВ.

Заниження вартості імпортованої продукції з метою зменшення митних платежів виявлено у 3 випадках. Ще 3 правопорушення викрито у сфері державних закупівель (ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та 2 - за ст. 212 КК України «Ухилення від сплати податків».

В галузі трудових відносин встановлено 2 кримінальні правопорушення за ст. 172 КК України «Грубе порушення законодавства про працю». Зокрема, виявлено використання у господарській діяльності найманої праці без укладення трудових договорів та оформлення офіційних трудових відносин з 25 найманими працівниками.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Рівне нській області