ДПІ у м. Рівному повідомляє, що Звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за квітень 2015 року (Додаток 4) подається до 20 травня 2015 року за старою формою, затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 року № 454.

Також повідомляємо, що 30.04.2015 р. набрав чинності новий Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування № 435, який затверджений наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 р.

Відповідно до пункту 46.6 статті 46 Податкового кодексу України у разі, якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, який затвердив такі форми, зобов'язаний оприлюднити нові форми звітності.

В такому випадку, до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), які подаються до такого визначення.

Таким чином, з огляду на зазначене звітність відповідно до Порядку № 435 подаватиметься платниками єдиного внеску починаючи з 01.06.2015 р., тобто за травень місяць 2015 року.

Про це повідомили у прес-службі ДПІ у м. Рівне