Прокуратурою району виявлено, що у одній із шкіл Здолбунівського району навчається 15-річна учениця, у якої з моменту народження до даного часу відсутнє свідоцтво про народження.

Внаслідок халатності батьків та неналежного виконання службових обов’язків посадових осіб органів виконавчої влади району неповнолітня була позбавлена реалізації своїх соціальних прав.

З метою поновлення порушених прав дитини прокуратура району звернулась до Здолбунівського районного суду Рівне нської області з позовом до відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Здолбунівського районного управління юстиції про зобов’язання вчинення певних дій та видачі відповідного свідоцтва.

У результаті вжитих прокуратурою району заходів представницького характеру 24.03.2015 відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Здолбунівського районного управління юстиції проведена реєстрація народження неповнолітньої та видача свідоцтва згідно ст.133 Сімейного кодексу України.

Про це повідомив прокурор прокуратури Здолбунівського району Олеся Маркова.