Не пошкодували сил та часу - крадії на Сарненщині вирили з землі та викрали понад 350 метрів чавунних труб.

Про таку крадіжку повідомили на місцевому сайті Сарненські новини online:

"На світлині Василя Сосюка, ви бачите дорогу до популярного місця відпочинку – озера Селянського. А траншея, вирита паралельно до неї, нагадує, де донедавна проходили чавунні каналізаційні труби. Проте винахідливі крадії і до них докопалися.

За словами директора КП «Екосервіс» Миколи Кореня, «ділки» викрали понад 350 метрів труб, не рахуючи вітки в бік недіючого підприємства «Будіндустрія». Під час цієї оборудки «асенізатори» пошкодили лінію каналізаційного колектора, і працівники «Екосервіса» ремонтували її цілих три дні. Частину каналізаційного колектора демонтували та привласнили недоброчесні земляки ще у 2012 році.

Тим часом міська рада виготовила проектно-кошторисну документацію, замовила експертизу, щоб відбудувати очисну споруду. Нині ж, з огляду на вартість украденого майна, відновлювати доведеться значно більше: один метр пластикової труби коштує 700-800 грн., чавунної – від 2400 до 2800 грн., відповідно шестиметрова чавунна труба вартує в межах 17 тис. грн. Отож неважко порахувати, скільки сотень тисяч гривень доведеться викласти місту з вини «металістів», які нажилися на чавунній афері. Вони та їхні сім’ї, вочевидь, ніколи не стикалися з таким малоприємним явищем, як несправність каналізації.

Схоже, якби відповідні служби не лізли з власної шкіри, щоб закрити зяючі провалля люків, з яких несвідомі земляки зняли металеві кришки, натягнути нові телефонні дроти, які регулярно знімають «металісти», насадити троянди замість викопаних місцевими «естетами», то, певно, місто заросло б хащами, в які й бігали б до вітру, бо крадії вже й до каналізаційних труб добралися. Яких ще проявів вандалізму, цинізму й невситимості варто очікувати від земляків громаді міста Сарни?"