На Рівненщину із робочим візитом прибула радник Президента України, народний депутат Ольга Богомолець. З рівненськими чиновниками вони обговорила медичну та соціальну галузі у Рівненській області.

Зокрема, Ольга Богомолець акцентувала на важливості участі медиків Рівне нщини у Всеукраїнських тренінгах із лікування стресової реакції військових.



pic

«Крім фізичних ушкоджень, на війні солдати отримують ще й психологічні травми. Допомогти таким бійцям та їх сім’ям і мають психотерапевти, які пройдуть навчання. Вони зможуть далі тренувати інших людей, котрі будуть контактувати з бійцями та їх сім’ями», - зазначила радник Президента. Такі навчання є безкоштовними, а команду досвідчених лекторів очолює Френк П’юселік – доктор психології, один з трьох співзасновників нейролінгвістичного програмування, кодування психіки.



pic

Разом з тим, Олександр Савчук повідомив, що в області вже працюють над соціальною адаптацією демобілізованих учасників АТО. Так, на Рівне нщині військовими, котрі прибули зі Сходу, опікується спеціально створений оперативний штаб, також для них розробили Дорожну карту.

Юрій Приварський додав, що на наступну сесію облради буде винесено питання щодо виділення коштів на реабілітацію кожного демобілізованого. «Було б добре, якби таку реабілітацію військові проходили разом із сім'єю. Адаптуватися до нормального життя буде легше, адже психологи працюватимуть із усією родиною. Це дає значно кращий результат», - додала Ольга Богомолець.

Також радник Президента зустрілася із представниками постійної комісії з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства Рівне нської облради. Під час наради з депутатами обговорили перспективи реформування медичної галузі.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.