Під час зустрічі із радником Президента України Ольгою Богомолець, рівненські посадовці підняли питання щодо необхідності оздоровлення дітей учасників АТО та тимчасово переміщених осіб.

Так, за словами Олександра Савчука, поки що в законодавстві не прописаний статус дітей учасників та дітей-переселенців. Тож і пільги для них відсутні. Не передбачені на оздоровлення й кошти у Фонді соціального страхування.

«Ми на своєму, обласному, рівні робимо усе можливе для оздоровлення дітей цих категорій. Але цього не достатньо. Було б добре, якби Верховна Рада відмінила, або хоча б призупинила дію статті на цей рік, котра забороняє використовувати гроші Фонду. Адже ми зобов'язані оздоровити дітей цих категорій», - зазначив заступник голови ОДА.

Так, наразі на Рівне нщині проживає близько тисячі дітей учасників АТО, ще стільки ж дітей-переселенців.

Ольга Богомолець пообіцяла ретельніше вивчити це питання для розгляду у профільному Комітеті парламенту. Адже проблема організації літнього відпочинку дітей цих категорій фактично існує і в інших регіонах України. Тож радник Президента України сприятиме вирішенню цієї проблеми на законодавчому рівні, повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.

pic