Прокуратурою Рівненської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста відділу реєстраційної служби одного із районних управлінь юстиції Рівненської області за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, вчиненого службовою особою, яка займає відповідальне становище).

− Встановлено, що службовець одержав 1500 грн від громадянина за вирішення питання щодо здійснення реєстрації права власності на три земельні ділянки. Факт злочинної діяльності було виявлено та припинено 16.03.2015 правоохоронцями під час одержання особою у її службовому кабінеті коштів, − розповів заступник прокурора області Андрій Боровик.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ УМВС України в області за процесуального керівництва прокуратури Рівне нської області.

Наразі цей працівник за клопотанням слідчого, погодженого із прокуратурою області, відсторонений від посади, судом стосовно нього застосовано запобіжний захід – домашній арешт.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області