Сьогодні, 27 травня, на Рівненському загальновійськовому полігоні оперативного командування «Захід» 953 військовослужбовці, призвані під час часткової мобілізації, склали Військову присягу на вірність народу України. Присягу склали воїни, які раніше проходили військову службу в Збройних Силах Радянського Союзу, або взагалі не проходили військової служби.

Ритуал відбувся в урочистій обстановці, зі зброєю в руках, перед строєм командирів і воїнів на плацу військової частини. Воїнів привітали представники командування оперативного командування «Захід».

– Присяга на вірність народові України складається один раз. Тому я бажаю, щоб ви про це пам'ятали, як і тисячі військовослужбовців, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет нашої державі на сході України, – звернувся до військовослужбовців начальник управління по роботі з особовим складом – заступник командувача військ оперативного командування «Захід» по роботі з особовим складом, полковник Олег Герасимук.

Після завершення ритуалу мобілізовані приступили до занять з бойової підготовки.

Нагадаємо, на Рівне нському загальновійськовому полігоні оперативного командування «Захід» триває підготовка мобілізованих військовослужбовців. Військовослужбовці інтенсивно опановують володіння стрілецькою зброєю і штатним озброєнням. Про це повідомив з Регіонального медіа-центру МО України майор Олександр Гайн.