Хлопчиків та дівчаток з вадами здоров’я навчатимуть козацькому бойовому мистецтву разом із здоровими. Загалом функціонуватимуть чотири групи по 25 дітей кожна. Окрім тренувань, дітей ще виховуватимуть у мистецькому напрямку та проводитимуть духовну роботу.

«Рівне нська школу бойового гопака створили по аналогії з дубровицькою «Джурою», яка функціонує вже більше 10 років, - розповів майстер бойового гопака, розробник власної методики реабілітації інвалідів Петро Велінець. - Одним з прикладів досягнень цієї школи є перемога хлопчика з ДЦП у Чемпіонаті України з рукопашного бою серед здорових дітей, який тренувався цьому лише півроку».



pic

За словами голови обласної федерації Бойового Гопака Олега Нагорного, наразі багато їхніх вихованців у складі різних підрозділів Збройних сил України обороняють державу від ворога, і вони вирізняються своїм духом і вихованням.



pic

Під час урочистого відкриття представники Міжнародного Союзу Козацтва присвоїли Петру Велінцю звання полковника. Меценатам, які допомогли за два місяці облаштувати зал для тренувань в МПК «Текстильник», вручили подяки.



pic

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА