Днями Рівненщина отримала нового начальника Головного територіального управління юстиції в Рівненській області. На цю посаду за результатами конкурсу призначили екс - адвоката Іванну Смачило. У перший же день роботи новий керівник заслухала керівників структурних підрозділів, ознайомилась з їх баченням подальшого розвитку управління. Адже своїм головним завданням на новій посаді бачить впровадження системних реформ у роботі управління юстиції. Які саме зміни чекають рівнян розповіла журналістам.

Знайомство з журналістами нова очільниця управління юстиції розпочала з екскурсії кабінетами та коридорами управління. Каже, найбільша проблема це розташування фахівців на 7-9 поверхах будівлі, в якій ліфти не працюють вже сім років.

До того ж на останньому поверсі постійно протікає дах, розвивається грибок, а приміщення стоять без ремонтів. Щоправда не всі. Працівники управління також сподіваються на зміни.

У планах нового керівника змінити місце прописки управління юстиції. Після наболілого Іванна Смачило, власне почала розповідати, які реформи запроваджує профільне міністерство.

Не гайте часу в чергах! - закликає міністерство юстиції України. Ключові документи можна отримати за допомогою онлайн-сервісів. Власне це допоможе подолати побутову корупцію на первинному рівні, та головне людям не потрібно по кілька днів стояти у виснажливих чергах .

Підготували для людей інформаційні буклети, в яких покроково розписали як працює система. Усі документи мають повноцінну юридичну силу. Упродовж зазначеного терміну. До того ж це значно дешевше, аніж відвідувати фахівців.

Частину послуг реєстраційної та виконавчої служби міністерство планує передати у конкурентне середовище.

Тож нині Іванна Смачило закликає рівнян йти у ногу з часом, та використовувати нові можливості ведення бізнесу.