Вчитися ніколи не пізно, особливо якщо мова про прогресивний досвід. Як заробляти на екології, рятуючи навколишнє середовище делегації з Рівненщини розповіли у Варміно-Мазурському воєводстві Польщі. Тут екологія - питання важливе, бо ж дозволяє залучати чималі грантові кошти на розвиток регіону.

Майже половина території Варміно-Мазурського воєводства Польщі охоплена природоохоронним захистом. Це ландшафтні парки й інші форми охорони природи. Екологічний досвід Польщі упродовж тижня вивчала делегація з Рівне нщини.

Зустріч має головну мету, кажуть поляки, продемонструвати українцям, як охороняти природу і при цьому рухатися вперед. Бо ж нині Польща має власний багаторічний досвід зі своїми помилками та здобутками.

Такі зустрічі надзвичайно корисні і для жителів області. Переконують: Польща пішла значно далі від України, тому тепер треба наздоганяти.

Окрім того, переконаний Валентин Дудка, в першу чергу потрібно навести лад у природоохоронному законодавстві України. Тоді буде значно легше втілити польський досвід вже у нас.