За січень-квітень 2015 року платники Рівного сплатили до Державного бюджету 8,7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб із доходу у вигляді процентів. Розрахункові показники перевиконано на 1,8 млн. грн., або на 26%.

ДПІ у м. Рівному нагадує, що Законом України від 28.12.2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з 1 січня 2015 року ставку податку для оподаткування доходів у вигляді процентів за поточними чи депозитними рахунками збільшено з 15% до 20%.

Обов'язок із нарахування та перерахування податку до бюджету покладено на податкового агента, тобто особу, яка нараховує такий дохід. Всі фінустанови, в тому числі банки та кредитні спілки, при нарахуванні процентів виконують роль податкових агентів.

Вони зобов’язані самостійно утримувати з нарахованих доходів податок та перераховувати до бюджету суми нарахованого (утриманого) з процентів податку на доходи. Банківська установа перераховує ПДФО до бюджету із сум процентів, нарахованих за податковий (звітний) місяць у термін не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу, повідомили у прес-службі ДПІ у м. Рівному.