11 червня 77-річний Дмитро, мешканець селища Млинів, повідомив працівників міліції, що переказав на рахунок невідомого зловмисника майже 130 тисяч гривень. Ці кошти пенсіонер отримав за проданий власний будинок.

Чоловік розповів, що у Росії проживає його син, однак родинних зв’язків вони не підтримують ще з 2007 року. Втім минулого листопада до Дмитра зателефонував начебто його син, який у розмові поступово схиляв чоловіка до продажу будинку у Млинові, в якому проживав сам, та переїзду до Росії. Дзвінки здійснювались із українського оператора мобільного зв’язку. Чоловіку псевдосин пояснив, мовляв, із запровадженням новітніх технологій, словом, сьогодні все можливо, тому і розмовляли вони через українського мобільного оператора.

Нещодавно питання продажу домівки вирішилося, і Дмитро придбав квиток до Москви на 11 червня. Аби пенсіонер не турбувався в дорозі про велику суму грошей, яка була при собі, шахрай підказав переказати їх на банківський рахунок, до того ж української фінансової установи.

Напередодні виїзду чоловік вирішив попрощатись із знайомими. Дійшовши до синового приятеля, той відразу ж зателефонував у Росію і поцікавився батьковим переселенням. Син був здивований та, звісно, усе заперечив.

Пенсіонер помчав блокувати банківські рахунки. З’ясувалось, що зловмисник встиг зняти вже вісім тисяч гривень.

- Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), - повідомив начальник Млинівського райвідділу міліції Сергій Волков. – Розпочаті слідчі та оперативні заходи щодо встановлення особи зловмисника.

Шахраєві загрожує обмеження волі на строк до трьох років.

Про це повідомили у Млинівському РВ УМВС України в Рівне нській області