Підприємства, установи та  організації не повинні  відкривати рахунки за спеціальним режимами для отримання  компенсації та її виплати у межах середнього заробітку працівникам, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Про це йдеться у Листі Державної казначейської служби України від 25.05.2015 року №14-11/315-15327.

Механізм виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період затверджений  постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 року № 105 "Про затвердження Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період".

Також зазначимо, що виплата такої компенсації здійснюється за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою 2501350 "Компенсація підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період".

Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем даної бюджетної програми є Міністерство соціальної політики України.

Бюджетні кошти спрямовуються підприємствам, установам, організаціям на компенсацію витрат на виплату середнього заробітку працівникам, які працювали на таких підприємствах, в установах, організаціях на час призову на військову службу, не більше одного року – наголошують в ГУ ДФС у Рівне нській області.

Отже, враховуючи те, що компенсація надається структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчим органам міських, районних у містах (крім мм. Києва та Севастополя) рад на підставі звітів про фактичні витрати підприємств, установ, організацій на виплату середнього заробітку працівникам, відкриття рахунків за спеціальними режимами їх використання не передбачено.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Рівне нській області