Такі санкції передбачає закон про обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв, який підписав Президент України Віктор Ющенко. Розпивати хмільний напій і курити заборонили в громадських місцях. Реакцію на обмеження шкідливих звичок у підприємців і громадян дізнавалася Анна Яцук.

Згідно з новим законом, пиво та слабоалкогольні напої тепер відносяться до категорії алкоголю. Нині їх заборонено продавати особам, які не досягли 18 років. За порушення цього правила продавець заплатить 6.800 гривень штрафу.

Продавці кажуть, 6.800 гривень - це великі гроші. Тому тепер вони ще ретельніше ставитимуться до охочих придбати алкоголь чи цигарки.

Віднині пиво не можна розпивати у громадському транспорті, на зупинках, підземних переходах, ліфтах, закладах культури, освіти, охорони здоров'я, а також на дитячих та спортивних майданчиках. Це ж стосується і тютюнопаління. Курити заборонено навіть у під'їздах будинків. Деякі завбачливі їх мешканці вже розвішали оголошення з проханням не курити між поверхами. А от у закладах громадського відпочинку про заборону паління має попереджати наочна інформація на стінах. Зазвичай її вішають у спеціально відведених місцях. У разі невиконання - майже три з половиною тисяч гривень штрафу.

Рівняни новий закон підтримують. Кажуть, ввести його потрібно було давно. А от неповнолітні мешканці обласного центру знають як вирішити цю проблему навіть не порушуючи закон.

Нині до магазину без паспорта за алкогольними напоями та цигарками - зась. Продавцям він стане гарантом повноліття покупця, а клієнт за допомогою документа зможе придбати будь які алкогольні напої та тютюн, щоправда лише у тому разі якщо вам виповнилось 18 років.