Комунальники їх заварюють в багатоповерхівках Рівного, бо не мають техніки, аби забирати сміття. Рівняни від такої ініціативи не в захваті. Обурення споживачів слухала Анна Яцук.

Про заварювання сміттєпроводу мешканців будинку на Гагаріна 61 попередили оголошеннями на дверях під'їздів. Люди кажуть, заварили його вже наступного дня, а згоди у мешканців ніхто й не питав.

Найбільше незручностей заварений сміттєпровід завдає пенсіонерам будинку. На верхніх поверхах їх мешкає чимало. Спуститись сходами, та викинути сміття у контейнери на дворі, для них справжня проблема.

Тепер люди змушені викидати сміття у залізні контейнери. Мешканці нарікають, знаходяться вони у сусідньому дворі та й постійно повні.

У ЖКП "промислове", на балансі якого знаходиться будинок, кажуть сміттєпроводи заварили у всьому районі. Причина - техніка застаріла і забирати сміття з будинків нема чим, а літом через це у під'їздах буде антисанітарія.

А от начальник міського управління житлово - комунального господарста Іван Гема каже, заварили сміттєпровід на Гагаріна 61 через звернення мешканців. Адже поки одним він зручний - іншим заважає постійний сморід та антисанітарія.

Найближчим часом сміттєпроводи у всіх будинках міста також заварять. Бо відповідної техніки для їх очищення й справді не вистачає, запевнив головний комунальник міста, а розводити бруд у під'їздах не можна.