Справа - труба. Рівненський апеляційний господарський суд розглядав сьогодні справу скандального "ПрикарпатЗахідТрансу", афільованого з російським капіталом. Наприкінці минулого року роботу підприємства силоміць зупинили, за рішенням того ж господарського суду майно - націоналізували, а трубопровід - опломбувала митниця. Чи відновить роботу підприємство з майже тисячею працівників - далі у сюжеті.

Рівне нський апеляційний господарський суд спозаранку пікетують кількасот працівників ПрикарпатЗахідТрансу. Чверть колективу транспарантами в руках нагадують і представникам фонду держмайна, і прокуратури, та і суддям про те, що сьогодні вирішується доля не лише підприємства, а й майже тисячі працівників.

Трубу дочірньому підприємству Росії в судовому порядку вдалося повернути лишень через те, що в перелік націоналізованого майна включили ще й ділянку списаного трубопроводу.

В трубі, за яку з державою судиться ПрикарпатЗахідТранс, «зависло» понад 130 тисяч тон дизпалива, вартістю у майже три мільярди гривень. Солярка російського походження, кажуть транспортники, належить Угорській фірмі. І перекачувати її на захід, після піврічного простою, прогнозують у ПрикарпатЗахідТрансі, почнуть вже за тиждень - два. Якщо Україна, звісно, дасть "добро".