Нова ведуча Хелоу-шоу Іра Бас :”Коли ефір закінчується в думках тільки одне : “Ого, ми це зробили!” Нещодавно на "Рівне 1" стартувало нове шоу під назвою ((http://rivne1.tv/category/280)("Хелоу-шоу!")). Я знаю, що усі ви з радістю розділили наш дебют.

А хто з певних причин не зміг приєднатися до нас у прямому ефірі, можете переглянути перший випуск Хелоу-шоу ТУТ. Сьогодні ми поспілкувалися з ведучою Хелоу-шоу - двадцятип’ятирічною Ірою, яку друзі називають Текілою.

- Чи вперше ти брала участь у прямому ефірі?

- Коли ми грали в КВН в Тернополі нас запрошували гостями на прямий ефір. Тоді, передивлюючись їх, ми дуже з себе сміялися. Адже двоє ,взагалі, сиділи мовчали та майже не рухалися. Але ми були гостями ефіру і це все було по-іншому. Також після участі у “Розміши коміка” в мене брали інтерв’ю на Радіо Трек у прямому ефірі. Але там ти сидиш зручно на кріслі та тебе ніхто не бачить, тому переживання не такі. А в Хелоу-шоу все серйозно, адже я вела прямий ефір вперше.

- Як саме ти потрапила на Рівне 1?

- Я подала анкету на кастинг телеведучих, який проходив на Рівне 1. До речі, про цей конкурс я дізналась через одного мого знайомого з яким ми проводили пару весіль. Він мені надіслав посилання з проханням проголосувати за його одногрупницю. Я так подивилась і кажу: “Слухай, зараз ти за мене будеш голосувати!” (сміється). Зареєструвалась, але не вірила, що з цього може щось вийти. Потім я зустріла Тимура (автора Хелоу-шоу). Ми з ним були знайомі раніше. От він і почав у мене запитувати чи цікаві мені розважальні програми Я, звісно, сказала що так. Далі мені позвонили і запросили на кастинг. Але на той момент я була у Львові по роботі і ніяк не могла приїхати. Тому, з однієї сторони, кастинг допоміг потрапити на Рівне 1, а з іншої - Тимур. Ось так і вийшло.

- З твоїм колегою Пашою ви були знайомі до шоу?

- Пашу я знаю через КВН. Ми познайомились в Івано-Франківську. Він грав за рівненську команду, а я за тернопільську. Так і спілкуємось досі.

- Я чула що тебе в колі друзів називають Текіла, чому?

-Це не пов’язано з алкоголем. (сміється). Взагалі, історія не дуже цікава. Отож , ми були в таборі і грали якусь виставу. У мене було сценічне ім’я Текля. І щось там було : “Текля, Текля ти краса...” Далі не пам’ятаю. Діло у тому, що після того всі мене називали Текля. Потім один мій друг почав казати Текіла, типу як Текля тільки прикольніше. Далі всі почали реєструватися в соціальних мережах, всі ці логіни та паролі. Ну і я взяла собі логін Текіла. От так і все почалося.

- Чи є ще захоплення, окрім КВН?

- Я захоплююсь проведенням свят. В основному це весілля. Також я люблю робити подарунки друзям. Тому коли мені потрібне, наприклад, якесь відео, то я вчуся монтувати його. Також люблю фотографувати. Але це аматорські вміння. Хоча коли я робила відео для свого робочого колективу, то всі казали : “Ооо, оператор”. Взагалі, захоплююсь творчими процесами. Грала в КВН в Тернополі у команді “Вікенд”. Дуже подобалось, були одні виїзди в голові.

Також займалася танцями 8 років, але зараз не займаюсь. Але якогось такого “дикого” хобі у мене немає.

- Чи вдається поєднувати роботу, шоу та особисте життя?

- Я уже 4 роки працюю в банківській сфері. Наразі працюю в банку “Пумб”. До 18.00 годин я на роботі. І я дуже нервувалася що не встигатиму на ефіри ,тому що інколи в нас бувають наради. І я біжу на маршутку, а потім на репетиціях до 22.

Зараз в мене взагалі якийсь такий період дурдому, але класного дурдому. Адже поєднуються дуже різнопланові заняття. Там ти сидиш, думаєш, рахуєш, а тут все зовсім по-іншому.

Також інколи проводимо весілля. Плануємо проводити весілля разом з Пашою. Напевно, коли почнемо, то взагалі часу не вистачатиме. Але це все прикольно. Адже не дарма кажуть: "Чим більше на тебе покладено, тим більше ти встигаєш". Тому отак. Демчік вранці хліб розвозить, а я видаю кредити, а ввечері ідемо на Хелоу-шоу.

- Відбувся перший випуск Хелоу-шоу у прямому ефірі, що ти відчувала під час нього?

- За 10 хвилин до ефіру я відчувала, що мені не пасує моя зачіска. І на наступний день після нього мені це сказали всі. Мабуть, тому що я себе некомфортно відчувала.

Потім почався хаос. Я нервуюсь, тому що мені не подобається, як я виглядаю. А Паша, нервуючись, почав різати сценарій і все наплутав. Тимур приходить каже: "Що ви зробили, нащо ви сценарій порізали?". У нас залишається 20 хвилин до ефіру і у нас починається кіпіш. Маша має з’явитись, а ми не знаємо, як саме вона з’явиться. Ніби готувались дуже довго, але все йшло не по плану. Це такий страх. Тимур казав, що не знав, як нас налаштувати на ефір.

Коротше кажучи, страшно. Але потім стає нормально, з хвилини 10-ої. Чим далі йшло шоу, тим ми ставали все розкутіші. Але лякає те, що кожне твоє "ееее", та кожне слово назад уже не забереш. Також треба було слідкувати за часом, щоб усе встигнути. "Реклама, сюжет, рубрика, гості" - все так швидко відбувається. Паші взагалі ще на вухо говорили (сміється).

Але коли ефір закінчується в думках тільки одне: "Ого, ми це зробили!". Та й взагалі переживати - це добре, адже це означає, що ти переживаєш як усе пройде.

- Під час репетицій та під час ефіру траплялись цікаві, веселі історії?

Треба було бачити, як ми робили кружку на репетиції. Всі оператори ржали, як в нас вийшла ця кружка. Але тоді сидить директор, в нас репетиція, а у нас просто істеричний сміх.

Потім на генеральній репетиції вона вийшла досить гарно. А в ефірі знову не вийшло.

Також було весело, коли я лазила по канату на Хіміку. Паша, Марина і Тимур ходили сміялися з мене. Але я не впала.

- Чи є в тебе певні поради, як себе заспокоїти перед важливою подією?

- Заспокоюєшся, мабуть, завжди в процесі. Я думаю, що перед самим ефіром потрібно зняти напругу. Вправи поробити, включити музику та потанцювати. Адже таким чином піднімається настрій. Також потрібно одне одного якось розсмішити. Коли ти тільки-тільки посміявся, тоді виходить позитив.

Отож, дивіться Хелоу-шоу щоп'ятниці о 20.20. Буде весело!