Медведєв пообіцяв незабаром підписати постанову про знижку на блакитне паливо.

Нова ціна російського газу для України в третьому кварталі цього року зі знижкою може становити 247,17 долара США за тисячу кубометрів.

Про це повідомив прем'єр РФ Дмитро Медведєв, пише "Інтерфакс-Україна".

"Це з урахуванням знижки. Таким чином, ціна на газ для України буде прирівняна до цін для сусідніх країн", – сказав Медведєв під час сьогоднішньої зустрічі з главою Міненерго Олександром Новаком і керівником "Газпрому" Олексієм Міллером.

Відповідну постанову уряду Медведєв пообіцяв підписати найближчим часом, а також дав доручення повідомити нову ціну Україні та Євросоюзу.

Зниження вартості газу Медведєв пояснив падінням світових цін на нафту.

Переговори між Росією, Україною та Єврокомісією щодо поставок газу в Україну, а також транзит блакитного палива з РФ через Україну в Європу мають відбутися завтра, 30 червня, в австрійському Відні. Російська сторона відкладала перемовини, бо Україна офіційно не зверталася по знижку. Тепер стало відомо, що "Нафтогаз" таки звернувся до "Газпрому" з таким проханням. Водночас Міллер уточнив, що Україна просить Росію не постачати газ на окупований Донбас. Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин сказав, що ціна російського газу для України має бути нижчою за 247 доларів.

Джерело ТСН