5 липня на Козацькому редуті, що у Дубенському районі між селами Плоска та Семидуби вшанують пам'ять загиблих козаків. На цьому місці, у 1651 році під час визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького відбувся запеклий бій козаків та місцевих селян з польсько-шляхетськими військами.

Вже три десятиліття поспіль щороку в першу неділю липня тут збираються небайдужі мешканці Рівне нщини, а також сусідніх областей.

Захід розпочнеться о 10 годині з літургії у капличці, також буде проходити хресна хода по редуту, панахида за загиблими козаками, покладання вінків і квітів. Потім відбудеться театралізоване дійство «Проводи козаків до війська» та літературно-музична композиція за участю художніх колективів району та області. Традиційними стануть козацькі змагання та частування кулішем.

Бажаючим побувати на Козацькому Редуті повідомляємо, що 5 липня від автобусної зупинки, що знаходиться у Дубно по вулиці Семидубська в районі Базарчика, до Козацького Редуту будуть курсувати автобуси з 9.00 до 18.00 год.

Нагадаємо, о 10-00 на нашому сайті та у прямому ефірі телеканалу "Рівне 1" розпочнеться онлайн-трансляція вшанування пам'яті загиблих козаків-богунівців, які ціною свого життя врятували усе козацьке військо під Берестечком!

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.