Верховна Рада дозволила не призивати на військову службу за мобілізацією викладацький склад вищих навчальних закладів та наукових співробітників, пише ((http://www.pravda.com.ua/news/2015/07/1/7073042/)(Українська правда))

"За" законопреокт №2620 проголосували 266 народних депутатів на засіданні ВР у середу.

Згідно з документом, від мобілізації на особливий період звільняються наукові працівники, науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, наукових установ і організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Також, згідно з врахованою поправкою Лілії Гриневич, призову не підлягають також педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів за умови, якщо працівники зазначених категорій працюють за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки в таких навчальних закладах, наукових установах і організаціях.

Законодавчим актом встановлено, що призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також студенти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній формі навчання. Зазначено, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.