У Рівному презентували молодіжний соціальний проект першої "Велодоріжки" у дендропарку "Хімік". Реалізувати спільний проект у життя взялися члени парламенту дітей Рівного – вихованці Палацу дітей та молоді. Вони переконані - за допомогою нової велодоріжки, мешканці міста матимуть змогу абсолютно безпечно вчитися кататися на велосипедах та проводити своє дозвілля з користю.

Рівне - велосипедне місто. Сьогодні, 2 липня, у парку "Хімік" відбулося урочисте відкриття молодіжного соціального проекту Першої «Велодоріжки». Нагадаємо, його реалізації передувала традиційна передноворічна зустріч мера міста Володимира Хомка з представниками учнівської молоді міста - вихованцями ПДМу. Як наслідок - відтепер рівняни мають нову велодоріжку, довжиною у 900 метрів. Міський голова Рівного Володимир Хомко радіє, що спільний проект, який вони виконали разом із дітьми, - вдалося реалізувати в життя

Координатор проекту створення нової велодоріжки у Рівному Микола Циганюк переконаний, що мешканці міста будуть задоволені результатами роботи, адже відтепер їхнім дітям є де розвиватися та займатися велоспортом.

Найменший учасник велопробігу - 4-річний Лев Пилипук. Хлопчик розповідає, їздити на велосипеді його навчив батько і разом із cім’єю вони часто катаються по місту. На велопробіг юний Лев прийшов разом із мамою.

Також у парку планують зробити прокатний пункт, аби мешканці міста, які не мають власного велосипеда, могли брати його на прокат. Загалом, на парк “Хімік” із бюджету міста виділили майже 800 тисяч гривень, - зазначив міський голова. - До речі, фонтан зробили на честь дітей, які виступали на “Майдансі”. У найближчі дні з'явиться в парку ще й 20 лавочок. Крім того, в соціальних мережах найближчим часом буде проведено опитування, що облаштувати на одному із майданчиків парку: волейбольний майданчик, тенісний корт чи роликодром.