Вже кілька років поспіль не затихають суперечки навколо Мирогощанського державного іподрому. Люди, які пропрацювали на підприємстві не один рік, наполягають - землі потрібно розпаювати. І справа нібито зрушила з місця, принаймні офіційно. Люди ж цього не помітили, тож направили звернення до керівництва області, аби там розібралися у ситуації на підприємстві.

Пані Євгенія - багатодітна мати. На нинішньому державному підприємстві "Мирогощанський державний іподром" пропрацювала 17 років. Каже: розпаювання земель чекають роками, та щораз тільки й чують от-от.

Таких, як пані Євгенія, у селі Молодаво чимало. Люди кажуть, понад усе зараз хочуть отримати свої землі. Аби потім самостійно вирішити: самим їх обробляти чи здавати в оренду.

Розпорядження про розпаювання земель іподрому іще у 2011 підписав тодішній голова Дубенської райдержадміністрації. Тоді свої землі отримали два десятка працівників. Та через рішення суду процес припинився. А люди знову почали воювати за свої землі. Нещодавно Кабмін прийняв постанову, за якою Мирогощанський іподром включений у перелік підприємств, які підлягають роздержавленню. Та, каже Молодавський сільський голова, на цьому поки все знову зупинилося.

Усі факти зі звернення, яке направили правоохоронцям, нинішній керівник підприємства відкидає. Та й від розпаювання відмежовується.

Та не всі, хто претендував на землю, вже зможуть її отримати.