Міський палац дітей та молоді відсвяткував своє 70-річчя. Гуляли, як і годиться на великі свята - цілих три дні. У суботу влаштували останні заходи з нагоди ювілею, підсумували зроблене, послухали враження гостей і роздали "Золоті апельсини". Тетяна КОВАЛЬ там була, цитрусових, щоправда, не скуштувала, але порцію гарного настрою отримала.

Отелло не лише шекспірівський герой. Таку назву має інтелектуальна гра. Вона полюбилася вихованцям клубу вихідного дня ресурсного центру інтелектуальних ігор ПДМу. У неї грали разом з батьками, ще й гостей правилам навчали. Жити не може без інтелектуальних ігор сім’я Реділа. Грають усі: мама, тато й донечки.

Переможець той, чиїх камінців на дошці залишається найбільше. В них не тільки грали між собою, а й навчали хитрощам гостей. У дітей партія в отелло займає п'ять хвилин, у дорослих — утричі довше. А на міжнародних змаганнях одна гра може тривати і кілька години.

Міжнародний форум позашкільників „Актуальні зустрічі” у Палаці дітей та молоді відбувся на ура. Насичена майстер-класами, концертами, інсталяцією, виставкою художніх робіт ювілейна програма виправдала себе, — зазначила керівник закладу Ірина Первушевська. Почули палацівці і високу оцінку власної роботи від іноземних експертів. Життя у палаці запрошені експерти та гості порівняли з казкою. Відтак, надихнулися ідеями, які втілюватимуть у Росії, Білорусі, Польщі, Голландії та позашкільних закладах освіти України.

Не встигли іноземні експерти та гості з українських міст поділитися враженнями від численних майстер-класів, як їх запросили на традиційне Родинне свято «Золотий апельсин». Відбулося капусником із розіграшами, сюрпризами та нагородженням. Відзнаки та символічні золоті апельсини у номінації „Золоте гроно” отримали вихованці Палацу дітей та молоді. Їх привітали з успіхами у спорті, хореографії, акторській майстерності, співі, грі на музичних інструментах, плідній громадській роботі. Вже другого золотого апельсина отримала Єлизавета. Дівчина три роки займається у театральній студії „Від ліхтаря”. Переконана, відзнаку їй вручили за роль у виставі „Таємна кімната”.

Тішилися відзнаками та золотими апельсинами і незмінні протягом років партнери Палацу. Відзначення сімдесятиріччя позаду. Попереду — напружена робота, яскраві ідеї, нові досягнення та ювілеї.